Ricardo Faaij polsstokverspringer van het jaar 2016

Tijdens het jaarlijkse polsstokfeest in Benschop zijn op 10 december de seizoensprijzen van 2016 uitgereikt. Springer van het jaar werd Ricardo Faaij en Reinier Overbeek is verkozen tot talent van het jaar.

Junior Ricardo Faaij is tot polsstokspringer van het jaar 2016 van de Polsstokbond Holland verkozen. Faaij wist in 2016 Nederlands Kampioen en Hollands Kampioen te worden. Daarnaast sprong hij naar een nieuw persoonlijk record van 19.68 meter te springen en was de Nationale Competitie voor hem een prooi. Hij wist de toppers Jaco de Groot en Dymphie van Rooijen achter zich te houden in de verkiezing. Alle drie wonnen ze ook het “De Samenwerking-klassement” met overtuiging.

Bij de jongens werd het “De Samenwerking-klassement” ruim gewonnen door Reinier Overbeek. Dit en ook mede de evenaring van het Nederlands record bij de jongens, zijn belangrijke reden waarom dit supertalent tot Talent van het Jaar 2016 is verkozen. Hij liet daarmee twee talentvolle dames, zijn zus Fabiënne Overbeek en Demi Groothedde, achter zich. Beide wisten ze zich dit jaar al bij de top 4 van de dames te vestigen ondanks dat ze nog respectievelijk 16 en 15 jaar oud zijn.

Corné Benschop won de Willem Brouwer bokaal door zijn persoonlijk record 12 maal te verbeteren. Een goede nummer 2 was Job den Hollander die zijn persoonlijk record 10 maal wist te verbeteren, en in totaal 5 meter 16 bij zijn verste afstand sprong naar een record van 18.52. Herman Stigter wist de avond goed aan elkaar te praten en zorgde met Carla voor de uitreiking van de Bert Hertog bokaal, welke staat voor de winnaar van de meeste ‘ongesponsorde’ wedstrijden. Jaco de Groot, Dymphie van Rooijen en Reinier Overbeek wonnen. Bij de junioren won Paul van Meijeren in zijn laatste jaar deze titel, net voor de springer van het jaar Ricardo Faaij.

Er was als verassing nog een prijs voor de topper in natspringen. Ondanks zijn record van 20.45 en nog twee fantastische 20 meter sprongen wist Thomas van Midden met 48% natsprongen als hoogste te eindigen. Dit leverde hem een mooie duikbril op. Hij liet als enige weten dat hij deze prijs het volgende jaar niet zal gaan verdedigen. Teus Eikelenboom en Bert Koetsier waren dit jaar beide voor het 50e jaar actief in de polsstoksport en zijn daarom geëerd.

De wintertraining is inmiddels volop ingezet en de meeste springers hebben ingezet volgend jaar de prestatie verder te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat er veel mooie wedstrijden gesprongen zullen worden in 2017.

Tot 2017 aan het zand en water.