2005-08-24 19:39

NK polsstokverspringen beloofd spektakelwedstrijd te worden!

Vooraankondiging NK
Zaterdag 27 augustus as. zal er in Polsbroekerdam om het Nederlands kampioenschap fierljeppen/polsstokverspringen gesprongen worden.

Persbericht geschreven door Eelco Tigchelaar

Als misschien wel de meest spectaculaire sport onder de van oorsprong Nederlandse sporten, belooft ook deze wedstrijd weer een kijk spektakel van de hoogste orde te worden. De voortekenen beloven in ieder geval verre tot zeer verre sprongen!
Zo is er 2 weken geleden in het Friese Winsum, tijdens de Friese kampioenschappen een nieuw Nederlands record bij de dames gesprongen door de Friezin Sjoukje Tjalma. Zij overbrugde toen een afstand van 15.55 meter en bevestigde daarmee haar favorieten rol voor dit Nederlands Kampioenschap. De regerend Nederlands kampioene kan echter tegenstand verwachten uit het Friese kamp door onder ander Ineke Prins die ook al diverse 14 meter sprongen heeft laten noteren, Maar ook vanuit het Nederlandse kamp kan weerstand verwacht worden door o.a. Hollands recordhoudster(15.22 meter) Margriet Kamphof, hoewel zij dit seizoen nog niet echt heeft kunnen pieken is Margriet wel een springster die zich kan opladen voor 1 hele belangrijke wedstrijd.

Bij de senioren zullen alle ogen gericht zijn op de Workumer Klaas Haanstra die nog niet verslagen is in de maand Augustus, samen met de Bergumers Henk Schievink en Bart Helmholt is hij de troef vanuit Friesland voor de nationale titel. Ook vanuit het Hollandse kamp zijn er een aantal troeven die graag de stunt van vorig jaar in it Heideskip willen herhalen. Toen sprongen de Hollandse heren naar een totaal Hollands ereschavot, met Pieter Verweij als trotse Nederlands kampioen, of hij springt is nog onzeker, hij is aan het terugkeren van een zware blessure eb of hij op tijd terug is valt te betwijfelen. Naast Pieter Verweij telt Holland natuurlijk in de personen van Erik Bos, Theo van Kooten en Tino Lelieveld zeker kandidaten voor de titel. Het zal in deze categorie dan ook tot het einde spannend blijven.

De Jongens categorie is er altijd één waar van alles te beleven valt, door de toch nog jonge leeftijd valt niet altijd goed te voorspellen wie er goed met de druk van de wedstrijd om kan gaan. Juist dit gegeven kan voor een verrassende maar ook spannende wedstrijd zorgen, waar de Hollandse troeven Jan-Willem de Groot en Corné Spruit zeker tot de titelkandidaten behoren.

De grootste Hollandse troeven bevinden zich echter in de juniorencategorie, waar voor Holland Nederlands recordhouder Jaco de Groot en kersvers 18 meter springer Gerwin van Vliet in het strijdperk treden. Zij zullen het op moeten nemen tegen een sterke Friese ploeg waar ook dit jaar diverse 18 meter sprongen gesprongen zijn. De Hollandse troeven weten zich echter gesteund door diverse Hollandse outsiders zoals de gebroeders de Bruin uit Lopik. Ook in deze categorie zal tot het uiterste gegaan moeten worden om het felbegeerde gouden polsje, ereteken voor een Nederlands kampioen, te bemachtigen.

U bent van harte uitgenodigd om dit spektakel bij te wonen op de polsstokverspringschans van Polsbroekerdam. De wedstrijd start om 14.00 uur en de entree bedraagt €2, = , jeugd t/m 12 jaar heeft vrij entree. Deze prijs is inclusief de entree tot het tentfeest na afloop van de wedstrijd. Parkeren is gratis.