Als in het begin van de jaren zestig het polsstokverspringen aan populariteit toeneemt, besluit het bestuur van de Vlister IJsclub om in 1965 een wedstrijd uit te schrijven.  Achter de boerderij van Janus de Jong aan de West-Vlisterdijk wordt een schans in elkaar getimmerd en een sloot uitgebaggerd.  Met een sprong van 11.75 m wordt Leo de Ruiter uit Polsbroek de eerste winnaar in Vlist. De schans bleef staan en dat werd het begin van Polsstokclub de Vlist, opgericht op 9 mei 1966 in het voormalige cafe van Dam. De 20 aanwezigen, waaronder het ijsclubbestuur, werden allen lid en kozen als bestuur Jan Halling (voorzitter), Klaas de Wit (secretaris), Jaap van Dam (penningmeester), Leen Achterberg en Leo de Ruiter. Op 30 juli vond de eerste wedstrijd plaats van de nieuwe club, opnieuw gewonnen door Leo de Ruiter met een afstand van 11.80 m. Het ging goed met de club. Er verrees een kleedgelegenheid en na een paar jaar stonden er 3 permanente schansen. Op 13 september 1969 schreef de Friese sportleraar Johan Boersma polsstok-historie. Als eerste sprong hij over de 15 metergrens, 15.02 m. Zijn eerste reactie was dat er niet veel verder meer zou worden gesprongen! Op 23 juni 1973 werd de laatste wedstrijd gesprongen aan de West-Vlisterdijk en het duurde  tot 26 juni 1976 voordat de burgemeester van de gemeente Vlist,  Cees van der Llinden, de nieuwe accommodatie aan de Oost-Vlisterdijk officieel opent. <img class=”alignleft” src=”http://www.polsstokclubdevlist.nl/home/images/Polsstok_springen_Vlist_14_8_86.jpg” alt=”” width=”360″ height=”216″ />Daar biedt hij de club een fraaie beker aan namens de gemeente, de Vlister Bokaal. Op 14 augustus verovert Aart de With de beker met een nieuw Nederlands record van 18.37 m. 2500 toeschouwer waren daar getuige van. De accommodatie werd in de jaren daarna steeds verder verbeterd. In 1980 trad polsstokclub de Vlist op als organisator van de Tweekamp tussen Holland en Friesland. De mooiste tweekamp uit de historie met slechts een verschil van 5 cm. in het voordeel van Holland. In 1990 wordt de laatste wedstrijd gehouden. De huur van de accommodatie wordt opgezegd en zo komt na 25 jaar het einde van Polsstokclub de Vlist.

In augustus 1960 werd de eerste polsstokverspring wedstrijd in Vlist gewonnen door Teus Vlot met een sprong van 8,65m. TV Krimpenerwaard maakte een uitzending waar een aantal polsstoklegenden van vroeger nu de ontwikkelingen van de afgelopen 60 jaar doornamen. Werd er met houten stokken gesprongen door de pioniers zijn we via aluminium nu al bijna 20 jaar gewend aan de carbonstokken.

Op 3 september 1960 werd de eerste wedstrijd polsstokverspringen gehouden in Bergambacht en gewonnen door Teus Vlot uit Stolwijk met een sprong van 8.65 m. Vijf jaar later organiseerde de Vlister IJsclub de eerste wedstrijd in Vlist. Winnaar was Leo de Ruiter uit Polsbroek, één van de oprichters van Polsstokclub de Vlist in 1966. RTV Krimpenerwaard maakte zaterdag opnamen waar een aantal polsstoklegenden van vroeger, waaronder Teus Vlot en Leo de Ruiter, de ontwikkelingen van de afgelopen 60 jaar doornamen. Werd er toen met houten stokken gesprongen, door de pioniers zijn we via aluminium nu al bijna 20 jaar gewend aan de carbonstokken.